tirsdag 29. november 2011

Mmmm, sweet like candy!

Når julen nærmer seg, er det på tide å finne fram drop-slage-kit´en. For mange år siden var pappa og jeg på dropskurs i regi av Husflidslaget. Der lærte vi å lage drops. Masse utstyr og ingredienser ble kjøpt inn og vi lagde til tider mye drops. Særlig til jul. 


I helga hadde vi besøk av fire små frøkner i alderen 6-12år. De kom hit for å lage drops, og det gjorde vi! Overnatting i stua + sent i seng = Et slitent kjærstepar på søndag!


For folk som vil prøve seg, kommer oppskriften her:


Utstyr:
-spesialmatte (som tåler mer enn 170 gader)
Spesialmatte
-termometer (helst digitalt som går til 170 grader)
-deigskraper
-smaker
-farger
-saks
-matolje
-engangshansker
-bomullsvanter
-eplesyre (for å gjøre dropsene syrlige)
-druesukker
-sukker


Nå så denne listen veeeeldig lang ut, men man får kjøpt det meste på Panduro. Her finner du et billig sett med det du trenger :)


450 g sukker
125 gr druesukker
1 dl vann


Dette termometeret piper når det når 155 grader :)
Kokes opp uten omrøring med lokk. Når alt sukkeret har løst seg opp, settes termometeret oppi. Det kokes til den når en temperatur på 162 grader. det er viktig at det ikke blir høyere eller lavere temperatur enn dette.


Hell dropsmassen over på spesialmatten som ligger over en langpanne. Dette gjør at dropsmassen, som er svært rennende, ikke flyter utover matta. Husk å pensle matta med olje.


Når massen har kjølnet litt kan man dra bort langpanna og tilsette farger og smaker. Hvis man vil ha syrlige drops, har man i eplesyre. Nå bør man ta på seg bomullsvantene (mot varme) og engangshansker (for at deigen ikke skal sitte fast)


Deigen "eltes" med deigskrapene til den er kald nok til å holde på med. Den formes til en pølse og klippes opp i små passende biter. 

Ingen kommentarer:

Lilypie Maternity tickers