lørdag 14. januar 2012

Sjokoladekake med fyll i midten...

Kake
5 ss smør
180 gr sukker
3 stk egg
3 ss kakaopulver
1/2 ss vaniljesukker
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk
-
Krem
300 gr romtemperert smør
300 gr melis
2 stk egg
1/2 plate kokesjokolade
ca 3 ss varm kaffe
1 ss kakaopulver


  1. Rør smør og sukker hvitt. 
  2. Skill eggene. Rør inn én og én eggeplomme.
  3. Bland det tørre. Ha det i, vekselsvis med melka.
  4. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i røren.
  5. Stek i smurt og melstrødd rundform, 22-24 cm i diameter. I ovnen i ca 175 grader i 40-45 min.
  6. Rør smør og melis lett og luftig, gjerne med en elektrisk håndvisp. Rør inn et og et egg. Brekk opp sjokoladen i småbiter og smelt dem i den varme kaffen. Ha dette i massen. Justér fargen med kakao.
  7. del den avkjølte kaken i to og smør sjokoladekrem mellom lagene. Smør også krem oppå og rundt kaken. Pynt med det du ønsker :)
Kaken er særlig god dagen etter :)

1 kommentar:

Siwert sa...

Mmmmm, denne tror jeg kanskje at vi må prøve ut her i heimen :)))

Klem Siw

Lilypie Maternity tickers