mandag 2. juli 2012

Babystrikk

Da har jeg strikka til de to små tullene som kommer i oktober:) Linda sin og min sin!

Oppskrift babysokker:
Legg opp 32 masker, fordelt på 4 pinner (8 på hver).
Strikk vrangbord i ca 5 cm, enten annenhver rett og vrang, eller to rette og to vrange.
Hælen: strikk 16 masker glattstrikk på en pinne i 8 omganger. Strikk til det står igjen 5 masker på pinnen. Strikk to masker sammen, snu strikketøyet for å strikke tilbake. Løft av den første masken, strikk til det står igjen 5 masker. Strikk to sammen, snu arbeidet for å strikke tilbake. Strikk til set står igjen 4 masker, strikk to masker sammen, snu arbeidet. Gjenta til det ikke er flere masker igjen på hver side. Da sitter du igjen med ca 8 masker. Plukk opp 11 masker på hver side av disse, og fordel maskene på to pinner igjen. Strikk en runde
glattstrikk. Tenk deg at de to pinnene på hælen er første og siste pinne. Strikk de to siste maskene på 1.pinne sammen. Fortsett med glattstrikk til du kommer til 4.pinne. Her skal første og andre maske strikkes sammen. Fortsett på samme måte til du har 8 masker igjen på alle pinnene. Da skal du ikke lenger strikke noen masker sammen på 1. og 4.pinne. Strikk glattstrikk til foten måler ca 6-7cm.
Felling: strikk glattstrikk. Strikk de to neste siste maskene på 1.pinne sammen, siste maske og første på neste pinne strikkes vanlig. Maske 2 og tre på andre pinne strikkes sammen. Fortsett med glattstrikk til de to nest siste maskene maskene på 3.pinne. Disse strikkes sammen, siste og første på 4.pinne strikkes vanlig. Forsett på samme måte til det gjenstår 6 masker. Trekk tråden igjennom de resterende maskene. Fest trådene med nål.

Ingen kommentarer:

Lilypie Maternity tickers