onsdag 8. februar 2012

Skikkelig luftige fine rundstykker

Fant ikke valmuefrø, så denne gangen lignet
rundstykkene på hamburgerbrød, gitt!
50 g gjær
6 dl melk
125 g smør
1 egg
1 ts salt
2 ss sukker
1 kg hvetemel
-
egg til pensling


Slik gjør du:
Smelt og avkjøl smøret. Tilsett melken og varm dette til ca 37 grader. Smuldre gjæren i den og rør klumpefritt. Ha egg, melk, smør, sukker og salt i bollen. Tilsett melet i flere omganger. Arbeid til deigen er jevn (den skal være litt løs).


Dekk bollen med plast, sett den et lunt sted, og hev til dobbel størrelse.
Ta deigen på bakebordet og "slå" den ned. Del i to og trill pølser. Del hver pølse i 10 deler som trilles i "rundstykkeform". Etterhev i ca 20 min, pensle med egg og vann. 
-
Stekes i 225 grader nest nederst i ovnen i ca 15 min.


Ingen kommentarer:

Lilypie Maternity tickers