onsdag 7. desember 2011

Lussekattepuser -snart Lucia

150 gr smør
5 dl melk
1 g safran/ 1 ts gurkemeie
1 pk gjær
1,5 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
12 dl hvetemel
---
vispet egg til pensling
rosiner til pynt

Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varm til ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av melkeblandingen. Ha i resten av væsken. Rør i sukker, kardemomme, salt, safran og siktet mel til deigen er passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Strø litt mel på bordet og elt deigen godt. Del deigen i 30 biter og rull dem til fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter, pynt med rosiner og pensle med egg til slutt. Stek midt i varm stekeovn, 250 grader i 10-12 min. Avkjøl på rist.

Her er forslag til ulike lussekattepuser, bildet er lånt fra tine.no

1 kommentar:

Gammelt og nytt sa...

Å dette så godt ut<3 Troe vi må prøve å bake dette i år. Klem

Lilypie Maternity tickers