fredag 4. januar 2013

Kalkun med stuffing og waldorfsalat

Til nyttårsaften er det kalkun som gjelder, og i år (fjor) var intet unntak. Valgte en bacon og sopp-stuffing som var veldig god! Her er oppskriften: (holder til ca 10 voksne)

Kalkun:
Brun filetene i smør og stikk et steketermometer i delen som er tykkest. Stekes på 160 grader i ca 1t og 30min, til termometeret viser 65/68 grader. Vi hadde to fileter son veide 1,9kg og 1,7kg. Vi hadde litt for mye. Men kalkun kan jo wokes, marineres eller brukes på brødskiva etterpå:)

Bacon- og sopp-stuffing
2 pakker skogsbacon
Ca 1 pose champignoner i båter
1 løk
Ca 150 gr smør
Ca 6 brødskiver uten skorper i terninger
2 egg
Ca 1 dl creme fraiche
Ca 1 dl fløte
4 ss finhakket kruspersille
2 ss finhakket basilikum
Salt og pepper etter smak

Stek bacon i småbåter sammen med soppen. Ha i brødterninger. Fres løken i smøret og bland alt sammen i en gryte/ stor panne. Ha i eggene, creme fraiche og fløten på svak varme. Hvis det ser for tørt ut, tilsett mer fløte/melk. Tilsett krydderet etter smak til slutt.

Waldorfsalat
4 røde epler i terninger
4 stilker stangselleri
1 boks ananas
Ca 75 gr valnøtter
2 dl majones
2 dl stivpisket kremfløte
1/2 sitron (saften)
250 g blå druer



Ingen kommentarer:

Lilypie Maternity tickers