tirsdag 28. juni 2011

Baileys og after eight cupcakes!


Dette er en ganske stor porsjon, ca 40 vanlige former (mye mer enn jeg hadde tenkt til å bake...!). Baileysen kan erstattes med annen væske, f.eks melk. -og for de som lurer: alkoholen fordamper i stekingen...


Cupcakes
200 gr smør
2 dl sukker

1 eggehvite
3 egg
2 dl baileys
2 dl melk
2 tsk bakepulver
1 ss vaniljesukker
4 dl mel
2,5 dl kakao
2 plater kokesjokolade

Mintkrem:
200 gr smør
400 gr melis (mulig mer)
2 plater kokesjokolade
25 dråper peppermynte essense/olje
1,5 dl kremfløte


Pisk sukker og smør sammen. Tilsett eggene, et om gangen. Mål opp det tørre og våte for seg. Bland dette inn om hverandre til røren blir jevn og fin. Smelt sjokoladen i vannbad og ha dette i til slutt. Deretter fylles formene ca 3/4. De skal stekes midt i ovnen på ca 175 C i 15 min.


Kremen: Pisk kremen stiv. Pisk smør og melis sammen. Bland alt sammen og tilsett evt mer melis ved behov. Kremen skal ikke flyte ut når du rører i den.
Ved å starte ytterst med påføringen, blir de seende omtrent sånn ut.

"Rosemønsteret" kommer når man begynner innerst (stor stjernetip).


Barnslig humor med passende farge?

Ikke like barnslig med norske gode jordbær på!


Takker Elin og Manuela for inspirasjon :)

1 kommentar:

Katrine sa...

Skikkelig fine!

Den oppskriften har jeg prøvd også, så jeg vet de er gode! :D

Lilypie Maternity tickers