søndag 3. juni 2012

Pavlova

I dag bakte jeg en fantastisk god pavlova! Og det er ikke bare min mening, den ble godt mottatt av både samboer og svigermor! Da er det ikke tvil om at mamma skal få den i 60-årslaget sitt på st.hans. (-og baileys og after eight cupcakes)

Bunn
5 eggehviter
2 ts hvithvinseddik
3,5 dl sukker
1 ts maizena/maisstivelse
1 ts vaniljesukker

Fyll
3 dl kremfløte
3 dl ferdig vaniljekrem
ca 300 gr friske bær (blåbær/jordbær/blåbær)
Evt 1-2 pasjonsfrukt

Forvarm ovnen til 250 grader. Tegn en sirkel på ca 25cm på et bakepapir som du legger på en stekeplate.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett eddiken mens du visper. Tilsett sukker, vaniljesukker og maizena litt og litt mens du visper. Fortsett til massen er blank og smidig. Hell massen ut på bakearket, hell på midten, så vil den flyte utover i sirkelform av seg selv. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 grader. Den skal steke i en time, da blir den stiv utvendig og myk inni. La marengsbunnen avkjøles, før du legger den forsiktig over på et fat.

Rett før servering piskes krem av fløten. Bland denne med den ferdige vaniljekremen. Jeg brukte elektronisk håndvisp. Hell dette over marengsen og ha på rikelig med bær. Jeg brukte fruktkjøttet til pasjonsfrukten for å få den litt syrlig, men nå er jeg veldig glad i pasjonsfrukt da :)

Ingen kommentarer:

Lilypie Maternity tickers