5 dl melk
1 g safran/ 1 ts gurkemeie
1 pk gjær
1,5 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
12 dl hvetemel
---
vispet egg til pensling
rosiner til pynt
Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varm til ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av melkeblandingen. Ha i resten av væsken. Rør i sukker, kardemomme, salt, safran og siktet mel til deigen er passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Strø litt mel på bordet og elt deigen godt. Del deigen i 30 biter og rull dem til fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter, pynt med rosiner og pensle med egg til slutt. Stek midt i varm stekeovn, 250 grader i 10-12 min. Avkjøl på rist.
Her er forslag til ulike lussekattepuser, bildet er lånt fra tine.no
1 kommentar:
Å dette så godt ut<3 Troe vi må prøve å bake dette i år. Klem
Legg inn en kommentar